In het kort

Makkelijk je auto opladen op elk gewenst moment? Vergelijk direct de kosten van een laadpaal voor thuis. Klik op de knop en vergelijk tot 3 verschillende aanbieders. Dit is volledig gratis en vrijblijvend.

Een laadpaal thuis voor de deur is natuurlijk het meest praktisch als je over een elektrische auto beschikt. Je bent met een laadstation thuis niet meer afhankelijk van andere oplaadplekken in de wijk. Ben je in het bezit van een elektrische auto of van plan om er een aan te schaffen? Het is dan zeker de moeite waard om voor installatie en plaatsing van een elektrische laadpaal voor thuis te kiezen. Ontdek hier onder meer wat de kosten zijn en van welke voordelen je profiteert.

 

Laadpaal kosten voor thuis vergelijken?

Vul je gegevens in en ontvang 4 offertes op maat. Gratis en zonder verplichtingen!

Gratis aanvragen

 

Kosten aanschaf

Een laadpaal thuis laten installeren en plaatsen kost uiteraard geld. Er zijn meerdere factoren van toepassing die de prijs bepalen. In de eerste plaats is er al enorm veel keuze uit verschillende soorten laadpalen en laadstations. De prijzen variëren bijvoorbeeld van goedkopere modellen van 500 euro tot duurdere exemplaren van meer dan 1.200 euro.

De kosten van een laadpaal voor een elektrische auto thuis zijn in dat opzicht onder meer van het vermogen afhankelijk. Ook het verschil tussen een reguliere lader en een zogenoemde slimme lader bepalen het verschil in kosten. Een slimme lader stemt het verbruik bij het laden bijvoorbeeld af op het stroomverbruik in je huis. Er zijn bovendien geavanceerde systemen beschikbaar die over gezichtsherkenning beschikken. Deze exemplaren vallen in de hogere prijsklasse.

Kosten installatie en plaatsing
Bij een laadstation aan huis komen naast de kosten voor de aanschaf ervan ook de kosten van installatie en plaatsing kijken. Het hangt er vanaf wat voor soort werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden. Bijvoorbeeld als het gaat om de werkzaamheden in de meterkast.

Verder speelt de afstand tussen de laadpaal aan huis en de meterkast eveneens een rol in de hoogte van de kosten. De prijzen van installatie en plaatsing van een laadpaal voor thuis lopen sterk uiteen van een paar honderd euro tot een paar duizend euro. In dat kader is het uiteraard van belang om meerdere offertes te ontvangen voor de installatie en plaatsing.

Periodieke uitgaven
Een elektrische laadpaal voor thuis betekent ook dat je meer energie betaalt. Elke keer dat je de elektrische auto via het laadstation thuis oplaadt, kost dat geld. Aan de andere kant bespaar je natuurlijk, omdat je niet langs een tankstation hoeft om brandstof te tanken. Bovendien betaal je het tarief van je eigen energieleverancier.

Bij het laden van de elektrische auto via een openbare laadpaal betaal je wat dat betreft hogere kosten. Naast het reguliere tarief betaal je de aanbieder van het laadstation namelijk een vergoeding. Verder heb je de mogelijkheid om een abonnement bij je laadpaal af te sluiten. De kosten voor een abonnement liggen op maandbasis niet enorm hoog. Houd maar ongeveer rekening met een bedrag van nog geen 10 euro per maand.
 

Voordelen

 

Er zijn meerdere voordelen te benoemen als je thuis een laadpaal laat installeren en plaatsen. Je hebt altijd een plekje bij je eigen huis om je elektrische auto aan de oplader te hangen. De auto staat bij de deur en je hoeft dan ook niet een afstand te overbruggen om bij je auto te komen. Bovendien hoef je niet te zoeken naar een laadstation en ben je niet afhankelijk van de vraag of de laadpaal wel vrij is. Je hoeft dan ook niet te wachten of in de rij te staan tot het jouw beurt is om je auto op te laden.

Het is als je naar de kosten kijkt qua uitgaven voor het opladen ook nog eens goedkoper. Zoals gezegd betaal je bij een openbare laadpaal in totaal meer per kWh. Bij een laadstation thuis is er sprake van een gegarandeerd oplaadpunt en dat is bij openbare laadstations niet het geval. Neem daarbij dat de populariteit van elektrische auto’s alleen maar toeneemt. Dat betekent dat er in de toekomst nog meer automobilisten gebruik willen maken van laadpalen.

Een ander voordeel is natuurlijk dat je de auto in de nacht bij je huis kan opladen. Het duurt nog altijd meerdere uren om de accu volledig op te laden en de nacht is daar een efficiënte periode voor. Doorgaans staat de auto in de nacht het langst stil en als je aanwezig bent op je werkplek. Met een laadplek thuis heb je de mogelijkheid om elke ochtend met een volle accu te vertrekken.

Wist je dat er ook een optie is om geld te verdienen met je laadpaal? Dan dien je deze wel openbaar toegankelijk te maken en de laadpaal moet op een gemakkelijk bereikbare plek komen. Voor de afname van stroom kan je daarna geld vragen.

 

De prijs voor een laadpaal voor thuis?

Vul je gegevens in en ontvang 4 offertes op maat. Gratis en zonder verplichtingen!

 

Gratis aanvragen

 

Subsidie mogelijk

Er is geen landelijke regeling voor subsidie voor laadpalen thuis. Het verschilt per gemeente of je wel of geen aanspraak kan maken op een subsidie. Kijk daarom bij de gemeente van je woonplaats of er subsidies voor laadstations bij particulieren thuis beschikbaar zijn. Uiteraard kunnen onze specialisten je hier ook bij helpen. Vraag nu gratis tot 3 offertes voor laadpalen aan en kom met de leveranciers in contact.

Vergelijk laadpalen voor thuis met offerte.nl

De kosten voor de aanschaf, installatie en plaatsing van een laadpaal thuis lopen sterk uiteen. Daarom is het zeker aan te raden om meerdere offertes voor laadpalen voor thuisgebruik met elkaar te vergelijken. Op offerte.nl vergelijk je tot 3 offertes voor de installatie en plaatsing van laadpalen. Dat biedt inzicht in de verschillen in de kosten.

Bovendien heb je dan de mogelijkheid om voor de offerte met de laagste prijs te kiezen. De offertes zijn allemaal vrijblijvend. Zit er een offerte tussen die je aanspreekt? In dat geval ga je akkoord met de offerte en kan de installatie en plaatsing van de laadpaal thuis snel aanvangen.